گلس سرامیکی یک لایه نازک است که با استفاده از مواد اولیه PC + TPU تولید شده است و به عنوان لایه محافظ روی انواع تجهیزات تکنولوژیکی مانند گوشی، تبلت، ساعت هوشمند و غیره استفاده می شود. زمانی که این محصولات را با گلس های حرارتی مقایسه می کنیم، می توان گفت بزرگ ترین ویژگی مثبت آنها این است که امکان شکستن یا ترک برداشتن گلس سرامیکی تا حد بسیار قابل توجهی پایین است. حتی بسیاری از افراد بر این باورند که این محصولات زمانی که قصد فروش گوشی خود یا تعویض آنرا داشته باشید، کارایی خود را برای شما حفظ خواهند کرد. سختی بالای این محصولات باعث شده که خاصیت ضد خش داشته باشند و همین به محبوبیت آنها در بازار افزوده است.
محصولات مرتبط
ساختار گلس سرامیکی
ساختار گلس سرامیکی به گونه ای است که می تواند در زمان افتادن گوشی تا ۴ برابر مقاومت بیشتری از خود نشان دهد. یکی از مواردی که باعث شد این محصولات در بازار رشد خوبی داشته باشند، اعتماد مشتریان به اولین شرکت تولید کننده آنها بود. اولین گلس سرامیکی توسط طراحانی تولید شد که قبلاً سابقه تولید گلس گوریلا (که با استقبال خوبی در بازار مواجه شد) را داشتند. استفاده از کریستال های سرامیکی ویژگی های خاصی به این محصولات داده است. نانو کریستال های سرامیکی که در این نوع گلس است قرار دارند از تکنولوژی ساخت تبلور با حرارت بالا بهره مند هستند. همین باعث شده بافت این محصولات در برابر ترک خوردن و ضربه مقاومت بالایی از خود نشان دهد. ریزدانه های موجود در این نوع گلس با استفاده فرایند یونیزه کردن در کنار هم قرار گرفتند و این کار کمک کرده که محصول سخت تری در اختیار مشتریان قرار گیرد و از طرفی قسمت های مختلف آن کاملاً منظم در کنار هم قرار گرفته و مقاومت بالایی در برابر از هم گسستگی نشان دهند.در ضمن ساختار دانه آنها باعث می شود که اگر تحت هر شرایطی گلس گوشی شکست، هیچ آسیبی به گوشی شما نرساند.
مقایسه گلس سرامیکی با سایر انواع گلس
شاید در نگاه اول گلس سرامیکی نسبت به سایر محصولات در این عرصه از شفافیت کمتری برخوردار باشد. اما نباید فراموش کرد که مزیت اصلی این محصولات قدرت مقاومت در برابر نفوذ و سختی بسیار بالاست. قبلا از گلس سرامیکی بیشتر به عنوان روکش صفحه محافظ استفاده می شد و توانایی تولید گلسی که توانایی انتقال قدرت تاج بالایی داشته باشد نبود، اما با پیشرفت تکنولوژی ساخت دسترسی به این ویژگی در گلس های امروزی امکان پذیر شده است. این پیشرفت به شکلی بود که امروزه شرکت های مطرح در زمینه تولید گوشی های هوشمند مانند اپل از این نوع گلس استفاده می کنند. گلس های تولید شده به وسیله سیلیکات آلومینیوم وزن پایینی داشتند و در برابر هرگونه خراش مقاومت بالایی از خود نشان می دادند، نمای استفاده از آنها راه حل مشکلاتی برای تاچ ابزارهای مختلف به وجود میآورد. از سوی دیگر گلس های حرارتی نیز گاهاً در اثر ضربات مختلف در کناره های خود دچار شکستگی می شدند یا به مرور زمان ترک می خوردند. البته گفتنی است که تمامی این معایب با ظهور گلس سرامیکی تا حد بسیار زیادی برطرف شد.
مزایا و معایب گلس سرامیکی
موارد زیر به عنوان اصلی ترین مزایای گلس سرامیکی شناخته می شوند. البته فراموش نکنید که ما در این بخش صرفاً به بیان ویژگی های مثبت گلس سرامیکی می پردازیم.
• پوشش تمامی سطح گوشی
گلسهای سرامیکی معمولاً به صورت فول کاور هستند که اجازه می دهد تمامی سطح گوشی را بپوشانید و از آسیب دیدن آن جلوگیری کنید.
• جلوه مناسب
به عقیده بسیاری از استفاده کنندگان گلس سرامیکی، این محصولات دارای جلوه مناسب و زیبایی روی گوشی می باشد. همچنین تحقیقات نشان دهنده این است که تا حدودی قابلیت جلوگیری از اشعه های مضر تولید شده توسط صفحات نمایش را دارند.
• مقاومت بالا در برابر شوک
یکی از دلایل آسیب دیدن انواع گلس شوک ها و ضربه های ناگهانی می باشد که در گلس سرامیکی این مشکل تا حد زیادی برطرف شده است.
• انعطاف پذیری بالا
بسیاری تصور می کنند که انعطاف پذیری بالا در گلس سرامیکی به عنوان یک عیب بزرگ است؛ اما بهتر است این تصور اشتباه را دور بیندازید چرا که بسیاری از ویژگی های مثبت این محصول به دلیل خاصیت انعطاف پذیری بالای آن می باشد.
• قابلیت نصب راحت
انعطاف پذیری بالای این محصولات باعث می شود که خود شما بدون هیچ مشکلی با ابتدایی ترین وسایل بتوانید گلس را روی گوشی یا تبلت خود نصب کنید.
یکی از معایب گلس سرامیکی که برخی از کاربران در مورد آن صحبت می کنند، پایین آوردن قابلیت تاچ می باشد.در ضمن بررسی ها نشان دهنده این است که این مشکل بیشتر به نظر کاربران سختگیر رسیده و معمولاً دسته های بیشتری از مشتریان از عملکرد تاچ گوشی خود بعد از نصب گلس سرامیکی شفاف نیز راضی بوده اند.
آموزش نصب گلس به زبان سادهنصب گلس بر روی گوشی مراحل چندان پیچیده ای ندارد و تنها با کمی حوصله و دقت می توانید این کار را انجام دهید. اولین نکته ای که برای نصب گلس باید به آن دقت کنید این است که سعی کنید مراحل نصب گلس گوشی را در یک محیط تمیز و عاری از گرد و غبار انجام دهید. آلودگی محیط می تواند بر روی نمایشگر گوشی بنشیند و نتوانید گلس خود را بدون نقص نصب کنید. نکته دوم نوع گلس می باشد، اگر گلسی که استفاده می کنید از چسب قدرتمندی برخوردار نباشد، احتمال جدا شدن گلس از گوشی یا حباب افتادن زیر آن وجود خواهد داشت. در ادامه آموزش نصب گلس بر روی گوشی را در چند مرحله ی ساده در اختیارتان قرار می دهیم.
مرحله اول؛ جدا کردن گلس فعلیاگر در حال حاضر گوشی تان از گلس بهره نمی برد نیازی به خواندن این قسمت مقاله نیست، اما اگر یک محافظ صفحه نمایش بر روی گوشی شما وجود دارد، نیاز است که ابتدا آن را جدا کنید. برای این کار کافی است به آرامی گوشه های گلس را با ناخن بلند کنید و پس از نفوذ هوا به زیر آن گلس را بردارید.
جدا کردن ناگهانی گلس می تواند موجب شکسته شدن آن و ایجاد خط و خش بر روی نمایشگر گوشی شود. همچنین اگر مدت زیادی است که گلس بر روی گوشی باقی مانده این امکان وجود دارد که چسب آن سفت شده باشد و نتوانید به راحتی آن را جدا کنید.در این شرایط نیاز است که با هیتر به گلس حرارت وارد شود تا چسب قابل جدا شدن شود. پیشنهاد می شود این مرحله را به متخصص یا فروشنده های موبایل واگذار کنید. برای دسترسی راحت تر به نمایشگر، حتما قاب یا گارد گوشی را هم جدا کنید.
مرحله دوم؛ تمیز کردن گوشی
پس از جدا کردن گلس، نوبت به تمیز کردن نمایشگر گوشی می رسد. این مرحله چندان سخت نیست و تنها کمی دقت و حوصله می طلبد. وجود گرد و غبار بر روی گلس موجب می شود چسب گلس به درستی عمل نکند، بنابراین هر چقدر نمایشگر تمیزتر باشد، چسبیدن گلس ساده تر انجام می شود. برای تمیز کردن نمایشگر گوشی می توانید از اسپری های کلینر یا پاک کننده و پارچه های نرمی مانند پارچه عینک استفاده کنید اما دقت داشته باشید که پارچه باید کاملا تمیز باشد.
پس از اینکه نمایشگر را با اسپری و پارچه تمیز کردید، می توانید با استفاده از چسب مخصوص و یا چسب شیشه، گرد و غبارهای باقی مانده را جدا کنید. برای این کار چسب را بر روی نمایشگر چسبانده و سریعا جدا کنید، این کار را در تمام مساحت نمایشگر انجام دهید تا تمام ذرات از نمایشگر جدا شوند.
مرحله سوم؛ جدا کردن برچسب گلستا اینجا، بیشتر مراحل آموزش نصب گلس را پشت سر گذاشته اید و راه زیادی تا پایان مراحل باقی نمانده است. پس از اینکه نمایشگر را به خوبی تمیز کردید، نوبت به این است که گلس را برای نصب آماده کنید. اگر این فرایند زمان زیادی طول بکشد ممکن است گرد و غبار محیط مجددا بر روی نمایشگر بنشینند پس بهتر است سریعا گلس را آماده نصب کنید. برای جدا کردن برچسب گلس معمولا یک زائده در قسمت کناری محافظ صفحه نمایش در نظر گرفته می شود که با کندن آن برچسب جدا می شود. دقت کنید که پس از جدا کردن برچسب دستتان با چسب گلس برخورد نکند.
مرحله چهارم؛ تنظیم محافظ صفحه نمایش روی گوشی
این مرحله مهم ترین مرحله آموزش نصب گلس است و اگر دقت کافی در آن به خرج ندهید ممکن است کل زحمات شما به هدر برود. قبل از اینکه گلس را بر روی صفحه نمایش قرار دهید، جهت قرار گیری آن را با فاصله کم از نمایشگر مشخص کنید. در گلس هایی که از شیار برای دوربین و ناچ بهره می برند این فرایند ساده تر است و می توانید شیار را بر روی دوربین یا سنسور ها قرار دهید. پس از تنظیم، گلس را از بالا و قسمت دوربین ها به آرامی بر روی نمایشگر رها کنید، دقت کنید که جهت تنظیم شده در هنگام رها کردن به هم نریزد.
مرحله پنجم؛ فیکس کردن گلس بر روی نمایشگر
پس از اینکه گلس به صورت کامل بر روی نمایشگر قرار گرفت با انگشت از قسمت بالایی تا پایین گلس را مانند یک خط صاف فشار دهید تا چسب گلس با نمایشگر فیکس شود. سپس این کار را از وسط به سمت کناره ها انجام دهید.اگر دفعه اول نتوانستید گلس را به خوبی تنظیم کنید نگران نباشید، می توانید آن را به آرامی جدا کرده و پس از تنظیم مجدد دوباره فرایند را طی کنید اما هربار که اینکار را انجام می دهید چسب گلس ضعیف و ضعیف تر می شود.
مرحله ششم؛ حذف حباب هاحالا گلس بر روی نمایشگر چسبیده و احتمالا تنها چند حباب کوچک در زیر آن باقی مانده است. برای از بین بردن حباب ها می توانید با استفاده از پارچه عینک وانگشت اشاره حباب ها را به سمت کناره ها هل دهید. برای این کار هر حباب را به آرامی به سمت نزدیکترین کناره گلس فشار دهید و این کار را تا از بین رفتن کامل حباب ها تکرار کنید.
می توانید از یک کارت عابر بانک هم برای از بین بردن حباب ها کمک بگیرید. پس از اینکه تمام حباب ها از بین رفت، به وسیله پارچه تمام سطح گلس را به آرامی فشار دهید تا چسب به صورت کامل جذب نمایشگر شود و با گذر زمان حبابی به وجود نیاید. پیشنهاد می شود قبل از اینکه گوشی را داخل قاب یا گارد قرار دهید، 1 یا 2 ساعت به آن فرصت دهید تا شاهد به وجود آمدن حباب نباشید.
دیدگاه خود را بنویسید